• Start
  • Special
  • Lionfish hunt

Lion Fish Hunting with Stay And Dive

Mares Lion Fish

Stay and Dive is als 1 van de weinige duikbasissen op Bonaire gecertificeerd om deze cursus te gevenNu vraag u zich af  waarom deze dieren geschoten worden.

De Lionfish (ook wel koraalduivel genoemd) kent zijn oorsprong in de Rode Zee en de Indische Oceaan. De Caribische zee is geen natuurlijke habitat voor deze vis. Hoogstwaarschijnlijk is de lionfish meegekomen met het ballastwater van (vracht) schepen en zijn ze tijdens het uitpompen van dit water hier terecht gekomen.

In het Caribisch gebied heeft de vis geen natuurlijke vijanden waardoor een forse verstoring van het ecologisch evenwicht plaatsvindt. De zogenoemde poetsstations (wie kent ze niet) hebben een gouden regel: wanneer een vis komt aangezwommen met de kop naar beneden, is het wegwezen voor de poetsvissen. Anders zijn ze prooi. Wanneer een vis met de kop gewoon recht komt aanzwemmen, is dit een teken dat een poetsbeurt gewenst is en zal die vis geen prooi pakken. De lionfish, slim en listig, had dit al snel door en doet zich nu voor alsof hij gepoetst wil worden. Het resultaat raad je al: de koralen worden door de bijdehandte en roofzuchtige koraalduivel bedreigd met afsterven. Sterker nog, dit proces is al in gang gezet.

De lionfish plant zich razendsnel voort. Je kunt je voorstellen dat de koraalduivel hierdoor het koraal overspoelt. Meegenomen dat de koraalvis ook nog eens veel voedsel nodig heeft, maakt dit dat de lionfish een grote bedreiging vormt voor het koraal.

Voor het behoud van de koralen in de Caribische zee verzorgt Stay & Dive de specialty Lionfish Hunting. Door op de vissen te jagen, wordt de populatie koraalduivels zo klein mogelijk gehouden, in afwachting van de komst van een natuurlijke vijand.

De specialty wordt verzorgd door onze gekwalificeerde en getrainde instructeurs die weten waar de lionfish zich verschuilt. Ze leren je op een veilige manier bij te dragen aan het behoud van ons mooie koraal op Bonaire. Elementen uit de specialty: Hoe vind je de koraalduivel? Hoe gebruik je de harpoen en neem je de vis mee? Hoe maak je hem schoon en klaar voor de BBQ?


TripAdvisor
Boek iedere keer de beste reis.
TripAdvisor reizigerswaarderingen
4.5 van 5 sterren
Gebaseerd op 15 reizigersbeoordelingen
© 2016 TripAdvisor LLC

Stay and Dive Bonaire

Open Ma t/m Za van 09:00 – 17:00
Vlak bij het centrum van Bonaire
Kaya Norwega 1
Kralendijk, Bonaire

Contactinformatie
Telefoon: +599 717 6860
E-mail: info@stayanddivebonaire.com
Web: www.stayanddivebonaire.com
 
Payment options
We accepteren contant en creditcard.

Stuur ons een bericht :
Klik hier voor het contactformulier