Wat is jouw duikdoel?


 • In welke piste ben je? Groene level

  Heb je altijd al een duik willen maken? Of zoek je een leuke vakantieactiviteit voor de hele familie? Als je gewoon van het duiken wilt genieten en die bijzondere ervaring zelf een keer mee wilt maken, kies dan voor groen. Zonder opleiding of eerdere ervaring, helpen onze instructeurs je aan één of meerdere geweldige duikervaring(en). Leeftijd: vanaf 8 jaar.
  Meer informatie over onze levels

  Beleef Duiken
  Duikervaring in het duikerszwembad (8+) Beleef een echte duikervaring in ons zwembad. In het zwembad kun je langzaam wennen aan meer diepte en ervaren hoe je als een echte duiker onderwater ademt en zwemt. Leuk voor de hele familie! Voor kinderen hebben we een apart spelprogramma. Leeftijd: vanaf 8 jaar. 8-12 jaar $ 35 pp

  12+ jaar $ 70 pp
  Duikervaring in duikerszwembad, daarna in zee (10+ jaar) Na deze dag heb je twee duikervaringen op je naam staan: de eerste keer oefen je de basis in ons duikerszwembad. De tweede duik maak je in zee bij een populaire duikstek, die bekend staat om de hoeveelheid gekleurde vissen die je kunt zien.
  Tip: actief en avontuurlijk dagje uit met de hele familie. Leeftijd: vanaf 10 jaar.
  10-12 jaar $ 60 pp

  12+ jaar $ 100 pp
  Duiken in open water (12+ jaar) Als je eenmaal de smaak van duiken te pakken hebt, kun je niet meer stoppen. Toch heb je geen behoefte om tijdens je vakantie in de leer te gaan voor een duikbrevet. Dat kunnen wij begrijpen. Daarom kun je bij ons ook een aantal duiken achter elkaar maken onder begeleiding van onze instructeur, zonder dat je daarvoor in de les hoeft. Gewoon genieten van de ervaring en het moois dat duikstekken op beginnersniveau te bieden hebben. Leeftijd: Vanaf 12 jaar Eerste duik $ 85 pp

  Elke volgende duik $ 75 pp/per duik
  *Prijzen zijn per persoon en inclusief duikuitrusting, lucht, professionele begeleiding en vervoer van en naar de duiklocatie vanaf ons duikcentrum.

 • In welke piste ben je? Blauwe Level

  Blauw is ons meest laagdrempelige opleidingsniveau. De nadruk ligt op het plezier en de ervaring van duiken. Door te doen leren we je de belangrijkste vaardigheden. Elke duik eindigt met een kleine quiz en na vier duiken kunnen we je officieel certificeren. Met je behaalde brevet mag je overal ter wereld tot een diepte van 12 meter duiken, mits onder begeleiding van een gids. Heb je al een level 1 duikbrevet? Dan mag je met onze gids mee het water in. Leeftijd: vanaf 12 jaar.
  Meer informatie over onze levels

  Duiker Onder Toezicht: opleiding De opleiding tot Duiker onder Toezicht bestaat uit vier praktijkduiken (veelal 2 dagen). De kern van deze opleiding is leren door te doen. Na afloop van elke duik maak je een tiental quizvragen over hetgeen je in de duik hebt geleerd. Met het duikerbrevet Duiker onder Toezicht mag je wereldwijd duiken tot 12m diep, mits onder begeleiding van een duikprofessional. Leeftijd: vanaf 12 jaar. $ 250 pp
  Gidsduiken tot 12m

  Duiken tot 12 meter zijn speciaal omdat je extra goed de kleuren van de vissen en het koraal kunt zien. Dit effect wordt versterkt door het prachtige heldere water van Bonaire en de overwegend stralende zon. Bonaire kent prachtige duikstekken die zich uitstekend lenen voor deze ondiepe duiken. Onze gidsen nemen je er graag mee naar toe en garanderen je majestueuze zenbelevingen onder water! Leeftijd: vanaf 12 jaar, met duikdiploma.

  $ 50 pp excl. duikuitrusting
  $ 75 pp incl. duikuitrusting
  *Alle prijzen zijn per persoon en inclusief duikuitrusting, lucht, professionele begeleiding en vervoer van en naar de duiklocatie vanaf ons duikcentrum. Volg je de opleiding, dan is het cursusmateriaal ook inbegrepen.

 • What level are you in: Red Level Diving

  In het rode duiklevel ben je opgeleid tot zelfstandig duiker (open water diver) of je wilt het worden. Voor degenen met brevet hebben wij een breed aanbod aan gidsduiken en tips voor de mooiste duikstekken op Bonaire. Onze verhuur en winkel voorzien in de beste spullen die je tijdens je duik nodig hebt. Wil je de opleiding volgen, trek hier dan 3-4 dagen voor uit. We leren je in theorie en praktijk alles wat je moet weten om verantwoord en zelfstandig een duik te kunnen maken. Kom je tijd tekort? Kijk dan even bij blauw, de opleiding tot duiker onder toezicht kost ongeveer de helft van de tijd van deze opleiding. Leeftijd: vanaf 14 jaar.
  More information about levels

  Zelfstandig duiker (open water diver)
  Zelfstandig duiker: opleiding

  Je hoeft geen ervaring te hebben om de opleiding tot zelfstandig duiker (open water diver) te volgen. In de opleiding word je opgeleid tot een bekwame duiker die samen met een eveneens opgeleide buddy, tot 20 meter zelfstandig duiken mag uitvoeren. De opleiding duurt 3-4 dagen en bestaat uit drie onderdelen: theorie, oefeningen in ons opleidingsbad en praktijkduiken in zee. Het theoriegedeelte kun je ook (vooraf) online volgen. Leeftijd: vanaf 14 jaar.

  $ 400
  Upgrade van begeleid naar zelfstandig duiker

  Heb je je level 1 duikbrevet (duiker onder toezicht/ scuba diver)? Volg één extra dag opleiding toe en haal je duikbrevet tot zelfstandig duiker (open water diver). Na twee extra duiken en het behalen van je theorie, ben je al zover. Daarna mag je overal ter wereld duikuitrusting huren en, samen met een buddy, zelfstandig duiken tot 20 meter. Leeftijd: vanaf 14 jaar.

  $ 150
  Opfrisduik

  Heb je een duikbrevet maar is het even geleden dat je voor het laatst hebt gedoken? Tijdens de opfriscursus maak je een volwaardige duik en besteden we extra aandacht aan de basisprincipes (theorie, praktijk en vaardigheden) om je geheugen weer op te frissen. Wij houden als richtlijn aan: 6 maanden of langer niet gedoken? Doe de opfrisduik. Leeftijd: vanaf 14 jaar, met duikbevret.

  $ 40 excl. duikuitrusting en lucht
  Koraalduivel (lionfish) jagen

  Hoe mooi hij ook is, de koraalduivel (lionfish) is een gevaar voor het onderwaterleven in het Caribisch gebied. Vooral omdat de vis geen natuurlijke vijand heeft. Daarom mag er op koraalduivels gejaagd worden. In onze cursus (2 duiken, 1 dag) leer je alles over de koraalduivel: hoe hij leeft, hoe je hem vindt en vangt en tot slot, hoe je hem schoonmaakt en klaarmaakt voor de BBQ. De lionfish hunt is een van onze populairste duiken onder gebrevetteerde duikers. Leeftijd: vanaf 14 jaar, met duikbrevet.

  $ 175
  *Prijzen zijn per persoon en inclusief duikuitrusting en lucht (tenzij anders vermeld), professionele begeleiding en vervoer van en naar de duiklocatie vanaf ons duikcentrum. Volg je een opleiding, dan is het cursusmateriaal ook bij de prijs inbegrepen.
  Duikcursus volgen

 • In welke piste ben je? Zwarte Level

  Je hebt minimaal je open water brevet en je hebt al redelijk wat duikervaring. Voor gevorderden bieden we fantastische duiken en opleidingen aan. Leer nieuwe vaardigheden en verken je grenzen in het zwarte level! Vanaf 14 jaar en afh. van duikdiploma’s.
  Meer informatie over onze levels

  Experience Diving
  Padi Advanced

  De duikopleiding van Padi kent een groot aantal bijzondere duiken (adventure dives), die je kunt doen om je duikervaring te vergroten en je duikvaardigheden uit te breiden. Om je 'advanced' te halen (het vervolg op je open water brevet), kun je kiezen uit vijf spectaculaire duiken, waarvan er twee verplicht zijn: de diepe duik naar 30m en Navigeren Onder Water. De overige drie mag je zelf kiezen. Toppers zijn bijvoorbeeld de nachtduik, peak performance en de drift duik (stroom).

  NB: Padi kent ook specialties. Deze duiken rondom een bepaalde vaardigheid of activiteit, zijn intensiever en duren langer. Vraag hiernaar bij ons duikcentrum, dan kunnen we het je verder toelichten.

  $ 325 pp
  SSI Advanced

  De duikopleiding SSI heeft ook een duikbrevet voor gevorderden, de Advanced Open Water Diver. Hiervoor moet je minimaal 24 gelogde duiken hebben gemaakt. Voor het brevet moet je vier specialty opleidingen naar keuze volgen. Overleg samen met onze instructeurs welke specialties het beste bij je passen en hoe je dit in de tijd kunt plannen. Elke specialty (bijvoorbeeld nachtduik, diepe duik of wrakduik) bestaat vaak uit minstens twee duiken. De opleiding is gedegen en gericht op de kennis en vaardigheid die nodig is om de specifieke duik zelfstandig te kunnen maken.

  $ 375 pp
  Navigatie Specialty (WOSD)

  De specialty Navigeren Onder Water van de duikopleiding WOSD leert je hoe je je weg onder water kunt vinden. Je leert duiken met een kompas en hoe je de onderwatergeografie kunt gebruiken om je weg terug te vinden. De opleiding duurt een dag en bestaat uit twee duiken.

  $ 175 pp
  Nachtduik Specialty (WOSD)

  In de Nachtduik Specialty van de duikopleiding WOSD leer je hoe je zelfstandig en veilig een bezienswaardige nachtduik kunt plannen en uitvoeren. De specialty bestaat uit twee nachtduiken, verspreid over twee dagen. 

  $ 175 pp
  Multi Level Diepe Duik (WOSD)

  Deze specialty van de duikopleiding WOSD leert je alle ins en outs over een diepe duik tot 40m. De tweedaagse opleiding omvat vier duiken en stoomt je klaar om zelfstandig en op een verantwoorde en veilige manier naar de diepte af te dalen en weer op te stijgen.  

  $ 265 pp
  Wrakduik Specialty (WOSD)

  De Wrakduik Specialty van de duikopleiding WOSD is een tweedaagse opleiding met twee duiken per dag. Twee van de vier duiken kunnen in beschut water worden uitgevoerd omdat zij vooral vaardigheden bevatten, zoals knopen leggen onder water of een anker bevestigen. In de overige twee duiken ga je daadwerkelijk naar een wrak op een bepaalde diepte. 

  $ 200 pp
  Verrijkte lucht (Nitrox) Specialty (WOSD

  Duiken met verrijkte lucht, oftewel duiken met Nitrox, helpt meer uit je duik te halen. Met Nitrox kun je langer onder water blijven. Je moet echter wel goed weten hoe een en ander werkt. Daarom is er de specialty Duiken met Verrijkte Lucht, een eendaagse cursus van de duikopleiding WOSD waarin je alles leert over het duiken met verrijkte lucht en de verschillende mengverhoudingen. Na de opleiding kun je bij ons Nitrox verkrijgen.

  $ 125 pp
  Gidsduiken zwarte niveau

  Bonaire herbergt een aantal fantastische duikplekken waarvoor je meer nodig hebt dan alleen je open water pasje (duikbrevet zelfstandig duiker). Afhankelijk van je bevoegdheden, kun je mee met onze gidsduiken, die je naar meer diepte brengen, naar een wrak of naar de oostkant van Bonaire. Met een gids haal je meer uit je duik.

  $ 50 pp excl. duikuitrusting
  $ 75 pp incl. duikuitrusting
  Duikleider

  Na de opleiding 'Duikleider' mag je de duikinstructeur begeleiden tijdens zijn of haar opleidingen en mag je zelfstandig snorkelduikers opleiden en brevetteren.

  $ 725 pp
  Instructeur

  De Instructeur opleiding is ontwikkeld om de instructeur die kennis en ervaring te geven die hij of zij nodig heeft om op een veilige en ontspannen manier alle basisopleidingen op te leiden en te brevetteren.

  $ 1500 pp
  * Prijzen zijn inclusief duikuitrusting, (extra) duikbenodigdheden en lucht (tenzij anders vermeld), cursusmateriaal, professionele begeleiding en vervoer van en naar de duiklocatie(s) vanaf ons duikcentrum. 
  Let op: Sommige cursussen stellen speciale eisen aan deelname. Vraag ons gerust om toelichting.

 • In welke piste ben je? Zwarte Level

  Je hebt minimaal je open water brevet en je hebt al redelijk wat duikervaring. Voor gevorderden bieden we fantastische duiken en opleidingen aan. Leer nieuwe vaardigheden en verken je grenzen in het zwarte level! Vanaf 14 jaar en afh. van duikdiploma’s.
  Meer informatie over onze levels

  Wat kun je doen:

  Duikleider
  Na de opleiding 'Duikleider' mag je de duikinstructeur begeleiden tijdens zijn of haar opleidingen en mag je zelfstandig snorkelduikers opleiden en brevetteren.

  Instructeur
  De Instructeur opleiding is ontwikkeld om de instructeur die kennis en ervaring te geven die hij of zij nodig heeft om op een veilige en ontspannen manier alle basisopleidingen op te leiden en te brevetteren.

 • Gidsduiken

  Heb je je pasje voor zelfstandig duiker (open water diver), dan mag je zelfstandig duiken met een buddy. Maar je kunt ook met onze gidsduiken mee. Voor mensen met hun open water brevet hebben we een aantal prachtige duiken op ons programma staan. Met de kennis en ervaring van een van onze gidsen erbij, haal je méér uit je duik. Leeftijd: vanaf 14 jaar, met duikbrevet.

  Voor meer informatie over gidsduiken kun je het beste rechtstreeks contact met ons opnemen.

  Gidsduiken
  Gidsduik op het huisrif (chacha beach) $ 35
  Gidsduiken op een niet huisrif $ 45
  Nacht gidsduik (min. 2 personen) $ 50
  *Prijzen zijn per persoon / per dag met uitzondering van de meerdaagse aanbiedingen

 • Stay and Dive Rental

  Wil je een duikuitrusting huren? Buddy Up Diving is een officieel Mares Diving Center, wat betekent dat al onze duikmaterialen in de verhuur van het bekende duikmerk Mares zijn. Onze materialen zijn van zeer goede kwaliteit en uitstekend onderhouden. We hebben een uitgebreid assortiment met diverse maten voor mannen en vrouwen. Onze kleinste maten zijn al voor kinderen vanaf 8 jaar. In onze duikwinkel heb je de mogelijkheid om veel van onze materialen nieuw te kopen als tijdens het duiken blijkt, dat deze je goed bevallen.

  Heb je een eigen duikuitrusting en behoeft deze onderhoud? Buddy Up Diving is gespecialiseerd in het onderhouden van een breed aantal merken duikmaterialen. Inspecties en onderhoudswerkzaamheden kunnen we in onze eigen werkplaats uitvoeren. Als onderdelen niet op voorraad zijn, kunnen wij deze voor u bestellen.

  Verhuur prijzen

  Duikuitrusting
  Jackets (trimvest, BCD) $ 12,50
  Ademautomatenset $ $ 12,50
  Natpak (wetsuit) $ $ 12,50
  Duikcomputer $ $ 12,50
  Lampen $ $ 12,50
  Masker en snorkel $ $ 12,50
  complete duikuitrusting (Natpak / Jacket / ademautomatenset / masker) 1 dag $ 35
  complete duikuitrusting (Natpak / Jacket / ademautomatenset / masker) 6 dagen $ 180
  Lucht pakketen
  Perslucht & lood $ 17,50
  Nitrox & lood $ 17,50
  Onbeperkt perslucht voor 1 dag $ 35
  Onbeperkt perslucht voor 6 dagen $ 180
  1 cilinder boot duik exclusief gids $ 25
  1 cilinder boot duik inclusief gids $ 60
  *Prijzen zijn per persoon / per dag met uitzondering van de meerdaagse aanbiedingen
  Verhuur
 • Duiken is één van de meest toegankelijke sporten voor mensen met een beperking. Vanaf het moment dat je onderwater bent heb je het gevoel dat je in een heel ander deel van de wereld terecht bent gekomen. Je voelt je vrij, gewichtloos en veilig. Zo bevind je je nog op de kant en zo ben je één met het water en de onderwaterwereld.

  Vanwege de gewichtloosheid is het duiken voor velen weggelegd. Voor mensen met een beperking is duiken vaak een therapie. Het gevoel dat ze tijdens het duiken ervaren is dat ze al hun beperkingen vergeten en in sommige gevallen neemt het zelfs de pijn weg. Ook is vastgesteld dat je door middel van het duiken kunt revalideren. Het heeft een positieve reactie op de fysieke en mentale gesteldheid.

  De International Association for Handicapped Divers (IAHD) geeft je de optie om te leren duiken onder begeleiding van professionele, goed getrainde instructeurs om je een onvergetelijke tijd onder water te geven. Binnen de IAHD zijn er ook speciale opleidingen waarbij je leert om mensen met een beperking te begeleiden en/of op te leiden.

  Indien een persoon met een beperking een duikopleiding bij IAHD wil volgen, dient er eerst de zogenaamde "3 x JA" vraag beantwoord te worden:
  • JA, de persoon met de beperking wil de opleiding volgen;
  • JA, de arts geeft toestemming om de opleiding te volgen;
  • JA, de IAHD instructeur wil de opleiding aan de persoon geven.
  Als hieraan is voldaan, staat niets je nog in de weg om gebrevetteerd IAHD duiker te worden.

  Om de veiligheid van het sportduiken te bewaken is het een ongeschreven wet dat je nooit alleen duikt. Bij de IAHD kennen we daarnaast ook een zogenaamd "partner-level" brevet. Hierdoor is het voor bijna iedereen mogelijk om een internationaal erkend duikbrevet te halen. Afhankelijk van de beperking wordt dan het aantal personen die de duiker begeleid uitgebreid tot 2, 3 of zelfs 4 duikers.
  Youth courses
  Pirate Fish Diver This program is developed for both children and adults with mental disabilities, who want to learn to dive and experience freedom of movement underwater in a swimming pool.
  Primary Courses
  IAHD Snorkel Diver The IAHD “Snorkel diver” course is designed for people who want to enjoy the underwater world, but do not want to use scuba equipment. During this course the techniques required to snorkel on and underwater using standard snorkel equipment.
  Confined Water Diver The IAHD Confined Water Diver course is developed for people with physical or (minor) mental disabilities, who want to learn to dive but cannot, or do not want to, dive in open water.
  Open Water Diver The IAHD Open Water Diver course is designed to teach people with physical or mental disabilities, the theory and dive skills needed to dive safely in an open water environment.
  Partner courses
  Surface Support Specialist This training program has been developed for both divers and non-dive who intend to assist divers with a physical or mental disability, at the waters edge. Divers with physical or mental disabilities are often accompanied by friends or family members, who bring them and their equipment to and from the dive site, help them kit-up, etc.
  Dive Partner The IAHD Dive Partner course is an advanced course specifically developed to train certified (Rescue) divers to supervise divers with physical or mental disabilities.
  *Prices include equipment, air, professional guidance and transportation from our facility to and from the dive site(s).
  Handicap
TripAdvisor
Boek iedere keer de beste reis.
TripAdvisor reizigerswaarderingen
4.5 van 5 sterren
Gebaseerd op 15 reizigersbeoordelingen
© 2016 TripAdvisor LLC

Stay and Dive Bonaire

Open Ma t/m Za van 09:00 – 17:00
Vlak bij het centrum van Bonaire
Kaya Norwega 1
Kralendijk, Bonaire

Contactinformatie
Telefoon: +599 717 6860
E-mail: info@stayanddivebonaire.com
Web: www.stayanddivebonaire.com
 
Payment options
We accepteren contant en creditcard.

Stuur ons een bericht :
Klik hier voor het contactformulier